Kullanıcı adı:
Åžifre:

Hatırlasın mı?
Sadece Anasayfa üzerinden hızlı giriş yapılabilir.

Yeni baÅŸlık gönder BaÅŸlığa cevap ver  [ 5 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj BaÅŸlığı: komik anılar=)
MesajGönderilme zamanı: 26 Haz 2008, 22:37 
Mars'ın Gezgini
Mars'ın Gezgini
Kullanıcı avatarı
Öğrencilik yıllarımda eve telefon bağlatmak için PTT'ye gitmiştim. İşlerimin uzayacağını anlayınca müdürle görüşüp nasıl hızlandırabileceğimi sormak istedim. Müdürün kapısında bekleyen hizmetli, adamın odasında olmadığını söyleyip, "Abi ben yardımcı olayım" dedi. Müdür beyle telefon bağlatma işini görüşeceğimi söyledim. "1 dakika abi" deyip ilgili birime telefon etti. "Yanımda müdür beyin bir akrabası var, telefonu bağlanacakmış, müdür beyin emri var, hemen halledin" deyince tabii sesimi çıkarmadım. Telefon yarım saat içinde hazırdı.

Bir arkadaşım Beyazıt'ta İETT gişesinden bilet alırken görevli, "Diyalektik ne demek?" diye sormuş! Tabii çok şaşıran arkadaşım, "Bunu öğrenmeyi gerçekten istiyor musunuz?" diye teyit istemiş. "Evet" cevabını alınca da uzun uzun açıklamaya başlamış. Ancak görevli, "Yok yok, tek kelime yeter" demiş. Meğer bulmaca çözüyormuş.

Soğuk bir İstanbul akşamıydı. Taksimden Beşiktaş gidecektim. Dolmuşa bindim. Benden hemen sonra da saçları epey uzun arkadan bağlanmış, şu klasik rapçı tiplerden bir erkek bindi. Neyse yola koyulduk ve tabi ücret ödeme faslı başladı. Bu uzun saçlı gencimizin hemen arkasında yaşı 70-80 arası bir hanım teyze bizim bu gencin omzuna dokundu "Kızım şu parayı şoföre uzatıver" dedi. Bizimkisi biraz da sert bir ses tonuyla "Ben kız değilim teyze!" dedi. Kadıncağızın kulakları duymuyor. Bizimkisi daha da sert şekilde "Ben kız değilim!" diye bağırdı ve sinirli bir şekilde önüne döndü. Hemen arkasından duyduklarım ise şoför dahil herkesi gülmekten yerlere yatırdı: "Vah vaah evladım genç yaşta dul mu kaldın?"

Yetmiş sekiz yaşında, tonton bir babaannem var. Ne kadar modern olsa da gelişmiş teknolojiye ayak uydurmakta epey zorlanıyor. Buna en güzel örnek evimi aradığında telesekretere bıraktığı not: "Babaannesi aradı dersiniz."

Hastanedeyim, def-i hacet eylemek üzere bir tuvaletin kapısını çaldım, amcam içerden "Geeel" demez mi! Ben olayın anlam kargaşasından henüz çıkmış, elimi karnıma götürüp kişnercesine gülecekken adam "Yok yok gelme!" diye ekledi iyi mi!

Arkadaşımla dönerciye gittik. İkişer yarım yedik,doymayınca da birer tane çeyrek yiyelim dedik. Adama iki çeyrek yapar mısın dedim ve bana "abi çeyrek yapmıyoruz" dedi. Ben de espri olsun diye madem çeyrek yapmıyorsun bir tane yarım yap ikiye böl dedim ve adamda "öyle olur aabi" ve yaptı! Bu nedir yahu?

İlkokuldaydım. Annemin köyüne gittik. Bir akrabanın evinde kalıyorduk. Odalardan biri kalabalıktı. İçeri her girdiğimde bir ayaklanma oluyordu. Yaşlı başlı kadınların bir kısmı ayağa kalkıyordu. Ben oturursam oturuyorlar, aksi takdirde çıkana kadar ayakta bekliyorlardı. Ben de çocuğum ya, hoşuma gitti, ikide bir odaya girip biraz dolanıp çıkıyordum. Ta ki annemden azar işitene kadar. Meğer ayağa kalkanlar gelinlermiş. Ben aileden sayıldığım için adetler gereği ayağa kalkıyorlarmış. Adetlerine Çerkezler kadar düşkün başka bir millet var mı bilmiyorum.

Birkaç sene önce tatildeyken aldığım yırtık jean pantolonumla Ankara'ya döndüğümde beni balkonda karşılayan annem şaşkın bir vaziyette babama şöyle seslenmişti: "Koş bey! Bizim oğlanın otobüsü kaza yapmış. Üstü başı yırtık içinde!" Anneciğim sen çok yaşa.

Havaalanı dış hatlardan İngiliz kız arkadaşımla beraber çıkış yapacaktık. Pasaport kontrolünden sonra X-Ray'den geçen el bagajımdan şüphelenilmiş olacak ki polisin biri çantayı açmam için şu bomba soruyu patlattı: "Open ya da aç!" (Open'ı yazıldığı gibi telaffuz etti.) Şoka uğramışken benim esmer, kız arkadaşımın sarışın olmasından dolayı milliyetimizin ne olduğunu çözemediği için böyle sorduğunu anladım. Asıl komik olansa, çantanın içindeki annemin yaptığı zeytinyağlı yaprak sarmalarını görünce önce tadına baktı, sonra da bağıra bağıra ilerideki polis arkadaşını, "Gel bak burada ne var! Sen seversin" diye davet etti.

aLıNtIdIr!!!

a

KonuştuqLarımdan çoq..
SustuqLarıma kuLaq werin !!
Resim

Profil  Ã‡evrimdışı

Mesaj BaÅŸlığı: Re: komik anılar=)
MesajGönderilme zamanı: 27 Haz 2008, 18:13 
Mars'ın Efsanesi
Mars'ın Efsanesi
Kullanıcı avatarı
Takimi: Besiktas
saolasın güzelmiş

Resim

Profil  Ã‡evrimdışı

MesajGönderilme zamanı: 02 Tem 2008, 22:05 
Mars'ın Gezgini
Mars'ın Gezgini
Kullanıcı avatarı
sende saol

Hastanedeyim, def-i hacet eylemek üzere bir tuvaletin kapısını çaldım, amcam içerden "Geeel" demez mi! Ben olayın anlam kargaşasından henüz çıkmış, elimi karnıma götürüp kişnercesine gülecekken adam "Yok yok gelme!" diye ekledi iyi mi!

:alkis: en çok bu hoşuma gitmiştii

KonuştuqLarımdan çoq..
SustuqLarıma kuLaq werin !!
Resim

Profil  Ã‡evrimdışı

MesajGönderilme zamanı: 06 Tem 2008, 16:13 
Mars'ın Efsanesi
Mars'ın Efsanesi
Kullanıcı avatarı
Takimi: Fenerbahçe
Hepsi süper :alkis: :alkis: ama en süperi

Soğuk bir İstanbul akşamıydı. Taksimden Beşiktaş gidecektim. Dolmuşa bindim. Benden hemen sonra da saçları epey uzun arkadan bağlanmış, şu klasik rapçı tiplerden bir erkek bindi. Neyse yola koyulduk ve tabi ücret ödeme faslı başladı. Bu uzun saçlı gencimizin hemen arkasında yaşı 70-80 arası bir hanım teyze bizim bu gencin omzuna dokundu "Kızım şu parayı şoföre uzatıver" dedi. Bizimkisi biraz da sert bir ses tonuyla "Ben kız değilim teyze!" dedi. Kadıncağızın kulakları duymuyor. Bizimkisi daha da sert şekilde "Ben kız değilim!" diye bağırdı ve sinirli bir şekilde önüne döndü. Hemen arkasından duyduklarım ise şoför dahil herkesi gülmekten yerlere yatırdı: "Vah vaah evladım genç yaşta dul mu kaldın?" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Resim

Profil  Ã‡evrimdışı

MesajGönderilme zamanı: 23 Tem 2008, 10:48 
Mars'ın Efsanesi
Mars'ın Efsanesi
Kullanıcı avatarı
Takimi: Galatasaray
gerçekten komikmiş

Profil  Ã‡evrimdışı

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  

Yeni baÅŸlık gönder BaÅŸlığa cevap ver  [ 5 mesaj ]