Kullanıcı adı:
Åžifre:

Hatırlasın mı?
Sadece Anasayfa üzerinden hızlı giriş yapılabilir.

Yeni baÅŸlık gönder BaÅŸlığa cevap ver  [ 11 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj BaÅŸlığı: Tavsiye EttiÄŸiniz Kitaplar
MesajGönderilme zamanı: 04 May 2008, 16:50 
Mars'ın Sahibi
Mars'ın Sahibi
Kullanıcı avatarı
Arkadaşlar burada beğendiğiniz kitapları tanıtabilir, kitaplar üzerinde yorum yapabilir, birbirinizle kitaplar üzerinde tartışabilirsiniz( ahlak ve forum kurallarının dışına çıkmadan! ).

Herkese kolay gelsin. Ben de en kısa zamanda yazmaya başlayacağım beğendiğim kitapları.

Saygılar.

Profil  Ã‡evrimdışı

Mesaj BaÅŸlığı: Re: Tavsiye EttiÄŸiniz Kitaplar
MesajGönderilme zamanı: 06 May 2008, 21:49 
Mars'ın Misafiri
Mars'ın Misafiri
Kullanıcı avatarı
lütfen her türk evladının İlber ortaylının kitaplarını okumasını istiyorum
ayrıca lütfen tarihle alakalı yabancı kitapları okumayın okuyacagınız kitabın kaynaklarına en arka sayfasından bakınki size yanlıs seyler ögretmesin ben kitaba cidden önem veriyoruım ve bütün arkadaslarında ben gibi bu konuda hassas olmasını istiyorum sonra yavuz bahadır oglunun kitapları olabilir

Profil  Ã‡evrimdışı

MesajGönderilme zamanı: 07 May 2008, 20:28 
Mars'ın Misafiri
Mars'ın Misafiri
Kullanıcı avatarı
Selam arkadaşlar! Polisiye roman sevenlere bir tavsiyem olacak.Bu işi sadece yabancı yazarlar değil çok iyi yapan bir de Türk yazarımız var..AHMET ÜMİT..Kavim,Beyoğlu Rapsodisi.. olmak üzere bütün kitaplarını öneririm.Okuyun pişman olmazsınız ama özellikle Beyoğlu Rapsodisi'ni okuyun...

Aşk romanı sevenler ise CANAN TAN'ın Piraye ve Yüreğim Seni Çok Sevdi kitaplarını okumalı.

Profil  Ã‡evrimdışı

MesajGönderilme zamanı: 07 May 2008, 20:45 
Mars'ın Yabancısı
Mars'ın Yabancısı
Kesinlikle Varlığın Metafizik Boyutu ' nu öneriyorum.

Hepimizin bildiği gibi madde ötesi canlı ya da varlıklar vardır. Ve hayatımızın belli yer ve zamanlarında bu

varlıklarla genel olarak karşılaşmışızdır. Bu varlıklar ; melek, cin ve şeytandır

(benim ilgi alanlarıma girer). Kitapta bunları M.Fetullah Gülen çok hoş ve herkesin anlayabileceği üslupla

okurlarına sunmuş... Kitap yıllar önce 2 cilt olarak çıktı en son bir kaç ay önce tek cilte düşürülerek yeniden

yayımlandı. Bu madde ötesi canlıları benim gibi merak eden kimselerseniz lütfen ilk olarak bu kitabı okuyun

sizi sarıp sürüklüyor...

Saygılar... :!:

Intel Core 2 Duo E6320 @ 3.0 GHz | Gigabyte 965P-DS3 Rev3.3 | 2x1 GB Kingston DDR2 667 MHz | 256MB GDDR3 Palit 8600 GT Sonic + @625/2000| Samsung 160 GB Sata2 NCQ | Samsung 971P | Asus DRW-1814BL LightScribe | FSP 550-60PLN 550W Power Supply | HP iPAQ RW6815 | HP Color LaserJet 2550L | Ibanez GRG270B Electro Guitar |

Resim

Profil  Ã‡evrimdışı

MesajGönderilme zamanı: 07 May 2008, 22:01 
Mars'ın Misafiri
Mars'ın Misafiri
Kullanıcı avatarı
şu hortumlu dünyada fil yalnız bir hayvandır.sürükleyici ve bilgi verici eglenceli bir kitap Ahmetşerifizgörenin kitabı

Profil  Ã‡evrimdışı

MesajGönderilme zamanı: 08 May 2008, 16:15 
Genel Moderatör
Genel Moderatör
Kullanıcı avatarı
Takimi: Galatasaray
Robin cook Vektör kitabını okumanızı tavsiye ederim çok sürükleyici eski bir kitap ama inşallah bulursunuz

Resim

Profil  Ã‡evrimdışı

MesajGönderilme zamanı: 19 May 2008, 20:23 
Mars'ın Gezgini
Mars'ın Gezgini
Kullanıcı avatarı
Bir Çift Yürek - Marlo Morgan

'Bugüne dek size iki kitabı 'mutlaka' diye tavsiye ettim... Martı ve Simyacı... Bu üçüncüsü... Bir Çift Yürek... Bu kitaptan çok alıntı yapacağım... Çok söz edeceğim... siz de kitabın sayfalarını çevirirken bana kimbilir kaç defa teşekkür edeceksiniz, adım gibi biliyorum...'
-Hıncal Uluç, Sabah Gazetesi

'Batıyı sarsan yürek!... Çevrenize yabancılaşmaya başladınızsa okuyun derim, bir kapı mutlaka aralanacak!..'
-Ayça Atikoğlu, Milliyet Gazetesi

- İnsanlığın çoktan yitirdiği geçmişini merak edenler için.'
-Füsun Özbilgen, Posta Gazetesi

'Bu haftasonu bu kitabı okuyun, Pazartesi hayata yeni - ve daha iyi
bir insan olarak başlayın!'
- Murat Birsel, Sabah Gazetesi

Bir Çif Yürek, Amerikalı bir kadının Avustralya'da yaşadığı ruhsal yolculuğun öyküsüdür. Nomadik kültürden Aborijinler eşliğinde, kabilenin kendilerini adlandırdıkları şekliyle, 'Gerçek İnsanlar'la birlikte dört ay süren ve çölü boydan boya katettikleri uzun bir yürüyüşe çıkar. Bu Süre boyunca, çölün çorak coğrafyasındaki bitkiler ve hayvanlarla uyum içinde yaşamayı öğrenir. Olağandışı insanlardan oluşan bu toplulukla birlikte yaptığı yolculukta Morgan. bu insanların 50.000 yıllık kültürlerinin felsefesi ve bilgeliğiyle tanışır.

Macerasının ilk gününden itibaren bu çetin yolculuğun zorluklarıyla mücadele etmek zorunda kalır. Dayanıklılığının hergün sınandığı bu zorlu yolculukta, karşılaştığı her zorlukla birlikte ruhu da değişime uğrarl.. Aborijinler onu. büyük bir alçakgönüllülükle kendilerinden biri olarak kabul eder ve onun şefkat dolu öğretmenleri olurlar. Öğretmenlerinden, her insanın eşsiz niteliklerini ve içsel ruhunu takdir etmeyi ve kutlamayı öğrenirken bir yandan da güçlü doğal şifa yöntemlerine tanık olup onları canlılarla ilgili farkındalıklarının ne kadar derin ve anlamlı olduğunu da anlamaya başlar.

Bir Çift Yürek, yazarın kendi bastırdığı ilk basımından itibaren uluslararası bestseller olmuş ve tüm insanlığa eşsiz, zamanın derinliklerinden gelen güçlü bir mesaj iletmiştir. Eğer tüm varlıkların, aynı evrensel birliğin bir parçası olduğu anlarsak, dünyamızı yokoluştan kurtarmak için halen geç kalmış sayılmayız. Varolan her şey inanılmaz derecede güzel ve hassas bir karşılıklı bağımlılık dengesinde bulunmaktadır. Eğer bu mesajı alabilirsek, o zaman bizim yaşamlarımız da Gerçek İnsanlar'ınki gibi bu yüce amaçla olabilir.

çok güzel bir kitaptı.. kesinlikle tavsiye ederim..

Profil  Ã‡evrimdışı

MesajGönderilme zamanı: 20 May 2008, 15:38 
Mars'ın Sahibi
Mars'ın Sahibi
Kullanıcı avatarı
Nietzsche Ağladığında, Yazar: Irvin D. Yalom

Sahne: Psikanalizin doğumu arifesindeki 19.yüzyıl Viyana'sı. Entelektüel ortamlar. Hava soğuk.

Aktörler:
Nietzsche: Henüz iki kitabı yayımlanmış, kimsenin tanımadığı bir filozof. Yalnızlığı seçmiş. Acılarıyla barışmış. İhaneti tatmış. Tek sahip olduğu şey, valizi ve kafasında tasarladığı kitaplar. Karısı, toplumsal görevleri ve vatanı yok. İnzivayı seviyor. Tanrıyı öldürmüş. 'Ümit kötülüklerin en kötüsüdür, çünkü işkenceyi uzatır,' diyor. Daha sonra 'kendi alevlerinizde yanmaya hazır olmalısınız: Önce kül olmadan kendinizi nasıl yenileyebilirsiniz?' diyecek. Ümitsiz.
Breuer: Efsanevi bir teşhis dehası. Ümitsizlerin kapısını çaldığı doktor. Psikanalizin ilk kurucularından. Kırkında, bütün Avrupalı sanatçı ve düşünürlerin doktoru olmayı başarmış. Güzel bir karısı ve beş çocuğu var. Zengin. Saygın. Hayatı boyunca 'ama' pozisyonunda yaşamış biri.
Freud: Breuer'in arkadaşı. Henüz genç. Geleceği parlak. Şimdi yoksul.
Salomé: Erkeklerin başını döndüren kadın. Çekici. Özgür. Evliliğe inanmıyor.
Bazen aynı anda birçok erkekle beraber oluyor. Sanatçıları ve düşünürleri tercih ediyor. Kırbacı var.
Konu: Ümitsizlik.

Birgün, erkeklerin başını döndüren kadın, Salomé Nietzsche'den habersiz Breuer'e gelir. 'Avrupa'nın kültürel geleceği tehlikede, Nietzsche ümitsiz. Ona yardım edin,' der. Breuer Salomé'yi tekrar görebilmek umuduyla 'peki' der.
Ve varoluşun kader, inanç, hakikat, huzur, mutluluk, acı, özgürlük, irade... ve neden, nasıl gibi en önemli duraklarından geçen bir yolculuk başlar...
Kendisiyle ve hayatla yüz yüze gelmekten çekinmeyenlere...

Kitabı okudum.. herkese tavsiye etmem.. dayanabilecekler okusun derim.. çok ağır acılar var.. gurur var.. güç var.. ama güzel bir kitap.. ben beğendim..

İnsana sevdiğinin önemini hatırlatıyor..

Profil  Ã‡evrimdışı

MesajGönderilme zamanı: 20 May 2008, 16:33 
Mars'ın Gezgini
Mars'ın Gezgini
Kullanıcı avatarı
İnci Küpeli Kız - Tracy Chevalier

Resim
Resim

Dünyanın en sevilen portrelerinden biri olan ve 'Hollanda'nın Mona Lisa'sı olarak tanımlanan, Felemenkli ressam Jan Vermeer'in 'İnci Küpeli Kız' adlı portresi, büyük bir gizem taşımaktadır. Portredeki model kimdi ve neden resmi yapıldı? Bize bakarken aklından neler geçiyor? O iri gözleri ve esrarlı gülümsemesi masum mu yoksa baştan çıkarıcı mı? Ve neden inci bir küpe takıyor?
Tracy Chevalier'nin, sanatsal bakış açısı ve duygusal uyanış üzerine kurduğu 'ışık' dolu bu romanda, tarih ve kurmaca kusursuz bir biçimde bir araya geliyor. On altı yaşındaki Griet'in gözünden, 1960'lı yılların Hollandası, Vermeer'in en ünlü resimlerinden birine ilham veren geçn kadının düşlerle dolu portresiyle, baş döndürücü bir biçimde canlanıyor.

çok hoş bi kitaptı.. 2günde bitirmiştim.. tavsiye edilir.. (:

Profil  Ã‡evrimdışı

MesajGönderilme zamanı: 18 Haz 2008, 13:36 
Mars'ın Gezgini
Mars'ın Gezgini
Kullanıcı avatarı
Cengiz Aytmatov - Dişi Kurdun Rüyaları

Resim
Resim

Aytmatov'un yazarlık seyrinin mahalli olandan evrensel olana taşındığı eseridir. Hıristiyanlık temel alınarak Sovyet rejiminin dinî hayat üzerindeki yanlış uygulamalarına, bunun bir neticesi olan uyuşturucu belasına ve bozulan ekolojik dengeye değinilmiştir. Farklı saiklerin bir araya getirdiği acımasız, serseri ve sorumsuz afyon kaçakçıları... Bu kaçakçılarla yolu belli belirsiz kesişen bir dişi kurt.. Bir devrin hüznüdür...

Dişi Kurdun Rüyaları aynı zamanda çok etkileyici bir çevre romanıdır. Aytmatov'un, kirletilen Kırgız bozkırları ve bozulan tabiat dengesi karşısında haykırışıdır...

okumam uzun sürse de güzel kitaptı.. hatta çok güzel..

Profil  Ã‡evrimdışı

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  

Yeni baÅŸlık gönder BaÅŸlığa cevap ver  [ 11 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Panel

Başa Dön Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu foruma eklentiler gönderemezsiniz
Aranacak: